Appen, mailen, facebooken, tweeten en sms’en in het verkeer zorgen jaarlijks voor enkele tientallen doden. Wie op de snelweg een bericht op de smartphone leest en daarop reageert, heeft over een lengte van ruim 3 voetbalvelden geen aandacht op de weg.

Wie tijdens het autorijden met een berichtje bezig is, rijdt gemiddeld 26 keer over de strepen op de weg. Dat gebeurt nooit bij besturen zonder telefoon in de hand. Onderzoek heeft aangetoond dat een lezende en typende bestuurder 40 tot 60 procent van de rijtijd op zijn scherm kijkt in plaats van op de weg. Maar hoe zorg je dat jouw medewerkers niet dit risico lopen? Tegenwoordig zit het in innovatieve oplossingen die op de individuele medewerker afgestemd zijn. En als goed werkgever heb je een verantwoordelijkheid te nemen naar je mensen.

SafeDrivePod

Daarom hebben YOR24 en SafeDrivePod B.V. de handen ineengeslagen. Voorkom afleiding door het gebruik van de smartphone in de auto. Wij bieden een complete oplossing die ervoor zorgt dat een smartphone tijdens het rijden geblokkeerd is voor app-gebruik, mailen, facebooken, tweeten en sms’en et cetera. Uiteraard is handsfree bellen nog wel mogelijk. Deze oplossing in elk voertuig verzekert je ervan dat berijders tijdens het rijden de smartphone niet op een ongewenste wijze kunnen gebruiken. Daardoor daalt het aantal autoschades en ook de schadelast. Maar nog veel belangrijker; het vergroot de verkeersveiligheid en biedt meer zekerheid dat medewerkers veilig op hun bestemming aankomen.

Hoe werkt het:

  1. De SafeDrivePod ligt in je auto en maakt door middel van bluetooth een verbinding met je telefoon als je de auto in stapt.
  2. Als de SafeDrivePod signaleert dat de auto zich sneller voortbeweegt dan 10 kilometer per uur, blokkeert hij het scherm van je smartphone. De handsfree functionaliteiten van de auto blijven wel ondersteund. Er kan dus nog wel gebeld worden, maar voor de veiligheid van de berijder is de toegang tot de apps onmogelijk gemaakt.
  3. Indien de berijder het systeem probeert te omzeilen (bijvoorbeeld door bluetooth of GPS van de telefoon uit te zetten), stuurt YOR24 automatisch een signaal naar de werknemer en/of de werkgever.

Privacy gewaarborgd door YOR24

Het verbinden van data behoort tot de kerncompetentie van YOR24, waarbij het borgen van Privacy-gevoelige gegevens de hoogste prioriteit heeft. Een proces waar we ruim 25 jaar ervaring in hebben. YOR24 hanteert met betrekking tot het verwerken en opslaan van data en persoonsgegevens een hoge beveiligingsstandaard, de ISO 27001-norm en is een ervaren ‘bewerker’ in de zin van de uitvoering van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Door een koppeling te maken tussen SafeDrivePod en YOR24, garanderen we dat wat afgesproken is tussen werkgever en werknemer ook tussen werkgever en werknemer blijft.

Want to know more?
Sign up and receive daily updates!