Het kabinet heeft vandaag bekend gemaakt met 40 partijen (gemeenten, provincies, leasebedrijven en de stichting Natuur & Milieu) een 'Green Deal' te hebben gesloten.
Dit met als doel om het autodelen meer te stimuleren en het gebruik van de auto slimmer te maken.
Het doel is 100.000 deelauto's in 2021.

Hoe is dat te realiseren?
Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om je auto deelbaar te maken. Een van de mogelijkheden is het gebruik van Moove Sharing. 
Moove Sharing is een unieke oplossing waarbij het deelbaar maken van auto's een fluitje van een cent is. 
Zeker voor werkgevers waarbij poule-auto's ingezet moeten kunnen worden voor wisselende berijders is het een handige oplossing.
Krijgt de auto een vaste berijder dan haal je de oplossing uit de auto en plaats je deze in een andere. Zo simpel is het. 
Hierdoor weet je precies wie wanneer in de auto heeft gereden (ook in het kader van eventuele boetes) en wie er eventueel schade heeft gereden

Hoe manage je het?
Als het een zakelijke auto betreft is het van belang dat de werkgever inzichtelijk heeft wie welke auto waar en wanneer heeft gebruikt. Hierdoor is de werkgever in staat om, op basis van een sluitende administratie, eventuele kosten door te belasten en de inzet van de deelauto's zo effectief mogelijk in te (laten) plannen. Onze ervaring is dat het bijhouden van een administratie en het verhalen van boetes zonder een slimme tool vaak een onduidelijk geheel blijft en minder soepel ondersteuning biedt aan de vraag van medewerkers om een deelauto te gebruiken. Ook gelet op het gevoel van verantwoordelijkheid voor onderhoud en het schoonhouden van de auto's. 
Ook heb je hierdoor als werkgever zuiver inzicht of de ritten met de deelauto sec voor zakelijk gebruik zijn ingezet, of en die ruimte is er ook, voor privé doeleinden. Als je dit sluitend hebt geregistreerd heb je ook naar de fiscus toe een kloppend verhaal. 

Wil je meer weten? 

Uw e-mailadres
Sign up and receive daily updates!